10 dingen die ik niet begrijp…

Sommige dingen begrijp ik echt niet.. Soms zijn het dingen die in de wereld spelen, soms zijn het dingen uit het dagelijks leven. Van die dingen waar je hoofdschuddend naar kijkt en je jezelf afvraagt of jij nou zo raar bent of dat hetgeen wat je net zag zo raar is. Voor andere mensen zijn het soms de normaalste dingen, voor mij helemaal niet. Begrijp jij onderstaande 10 dingen?

Enthousiasme

Zeggen dat je enthousiast bent en het leuk vindt, maar geen emotie toont waaruit je kunt opmaken dat iemand enthousiast is. Dan heb jij een geweldig plan bedacht en reageert de ander met: “JA dat is echt een super leuk idee!”, alleen kijkt die gene alsof die net wakker is. Dit kan bij mij nog weleens kortsluiting veroorzaken in mijn hoofd. Meen je nou wat je zegt en werkt je gezicht gewoon niet mee? Of sta je mij hier compleet in de maling te nemen? Vaak vraag ik dan of die ander het wel echt zo leuk vindt als hij of zij beweerd.

Wel leuk

Dit is voor mij persoonlijk echt een dingetje! Als mensen zeggen dat ze het ‘wel’ leuk vinden. Vind je het nou WEL leuk (i.p.v. niet leuk). Of vind je het wel leuk, als in ja naja, ik vind het niet super leuk, maar wel leuk. AAAARGH…. ik snap dat niet. Dan heb je iets leuks aan waar je helemaal blij mee bent en dan vraag ik aan Marjolein, wat vind je van deze outfit? Waarop zei zegt: “Ja, ik vind het wel leuk.” Uh? Sorry, vind je het WEL leuk? Of vind je het wel…. leuk… Gelukkig is ze daar heel snel mee gestopt! Het is leuk, erg leuk of niet leuk.

Bijzonder

Goh! Dat is bijzonder! Uhmmm.. wat bedoel je precies? Het is bijzonder lelijk? Bijzonder mooi? Wat vind je nou eigenlijk? Jij blij met je nieuwe haarkleur.. Zegt een bekende: “Goh meis bijzonder!” Oke, bedankt? Denk ik?

Opwinden

Sommige mensen kunnen zich druk maken of opwinden om de meest bijzondere dingen. En ja over sommige dingen mag je je best druk maken! Maar moet je je nou echt opwinden over het feit dat een vriendin van jou ervoor gekozen heeft haar haren paars te verven? Lekker boeiend! Als zij daar nou gelukkig mee is? Let it GOOOOOO… daar kan ik me dan weer druk om maken…

Agressie, geweld en haat

Sommige mensen worden om het minste of geringste agressief of haten mensen tot op het bot om de stomste dingen. Bijvoorbeeld om geloof, seksualiteit of uiterlijk. Ik kan dat echt niet begrijpen. Waarom ram en vecht je er gelijk op los? Waarom zou je iemand haten? Zonde van je tijd, zonde van je energie en vaak is de aanleiding echt geen excuus om zo uit je dakpan te gaan… Doe maar gewoon ff relaxt, en ga wat nuttigs doen met je energie.

Onzekerheid

We zijn allemaal wel eens onzeker en de een wat meer dan de ander. Alleen soms zijn er UBER-knappe meiden in de media, die onzeker zijn.. HOEDAN?! Denk ik dan… Iedereen heeft wel iets waar hij of zij onzeker over is, maar sommige meiden zijn zo knap en mega onzeker. Voor die meiden is het natuurlijk erg vervelend, maar wat ik mij dan vooral afvraag is of zij hetzelfde zien als ik? Ik ben er nog niet helemaal over uit en dus begrijp ik het nog niet echt.

Waar ons geld blijft

Qua inkomen mogen Marjolein en ik niet klagen, dus dat is het probleem niet. Maar elke keer tegen het einde van de maand kijken we op onze rekening en denken we soms, hoedan?! Waar is dat geld toch gebleven? Vaak zijn het toch onverwachte kosten die we hebben gehad. Vroeger kon ik rondkomen van € 100,- toen ik nog alleen een bijbaantje had, nu heb ik veel meer te besteden, maar lijkt het soms minder. Gek hè?

Waarom sommige dingen zo lang duren

Alles gaat steeds sneller, naja bijna alles! Als je iets wilt bestellen dan is het vaak de volgende dag in huis en als je een vakantie wilt boeken dan kan dat binnen 1 minuut. Maar sommige dingen…. De Belastingdienst, de verzekering, bepaalde hulpverlening, psychologen, wachtlijsten bij specialisten, het duurt allemaal zoooooo lang…. *zucht*

File’s

Soms er een ongeluk gebeurd of zijn er weg werkzaamheden en ontstaat er een file, logisch! Maar soms rijden Marjolein en ik op de snelweg, komen we in een file terecht en rijden we er na 10 minuten weer uit… Huh?! Waarom was er een file, waar is die gebleven en hoe is hij ontstaan? Ik begrijp nog steeds niet, ondanks alle uitleg en theorieën, dat er zomaar ineens een file is en dat hij zomaar ineens opgelost is!

Gevangenis

Wat ik echt noooit begrepen heb, is waarom sommige straffen in Nederland zo onwijs laag zijn. Waarom je maar een paar jaar krijgt als je iemand vermoord hebt, waarom je maar een paar jaar krijgt als je iemand verkracht of seksueel misbruikt heb. Of waarom mensen vervroegd vrij kunnen komen. Momenteel speelt er natuurlijk weer een hoop over de zaak van Pim Fortuijn, dat soort dingen. Ik snap het gewoon niet! Als jij niet met je handjes van een ander af kan blijven, laat je handjes dan maar lekker wapperen in de gevangenis…

Welke dingen begrijp jij echt niet? Herken je iets van de 10 bovenstaande dingen die ik niet begrijp? We vinden het leuk om te lezen hoe jij hierin staat! Laat je een reactie achter?

Volg:
Ayla van den Akker

Ambitieus, humoristisch, een keiharde werker en recht voor zijn raap, dat is Ayla. Ze heeft altijd haar zaken op orde en is goed in het verwoorden van haar gedachten. Deze levensgenieter vindt het dan ook super leuk om artikelen te schrijven voor Seeitasajourney.nl.

Find me on: Web | Facebook

3 Reacties

 1. Melanie
  22 mei 2018 / 07:39

  Ik sluit me hier volledig bij aan.

 2. Ellen
  22 mei 2018 / 11:23

  Wat ik niet begrijp:

  Als iemand binnenkomt en bijvoorbeeld zegt: er ligt glas op de stoep.
  En meer wordt er niet gezegd. Daar krijg ik kortsluiting van, want wil je nu eigenlijk dat ik dat ga opruimen? Wil je het laten liggen en alleen maar doorgeven dat ik het ook weet? Of was er ergens een plan om het zelf op te ruimen?
  Dus van die mededelingen waarvan je niet weet of er iets verteld wordt, gevraagd wordt of zelfs opgedragen wordt.

  of een kind vraag je wat te doen. Jij vindt dat niet handig om dat op die manier te doen. Vervolgens voel je je in tweestrijd omdat je je kind niet wil laten zitten met “een probleem” maar de manier van oplossen past niet bij jouw manier van doen.
  Als je dan helemaal in de “stress” zit daarover en dat terugkoppeld, wordt er dood leuk gezegd “ik heb toch helemaal niet gezegd dat je het MOET doen”?!?!
  Tja, ik zal het wel niet goed begrepen hebben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?