10 dingen die ons gelukkig maken

Geluk is iets dat je niet vast kan pakken. Het is eigenlijk heel erg subjectief en iedereen kijkt er anders tegen aan. Toch hebben we het allemaal nodig en zijn we er allemaal naar opzoek! In deze blog vertellen wij van welke 10 dingen wij nou echt gelukkig worden!

1. Elkaar!

Het klinkt wel een beetje klef en misschien erg clichรฉ. Toch zijn wij stapelgek op elkaar en zijn we graag samen! We kunnen samen lachen, praten, huilen, lol maken en genieten. Iets wat ons beide echt gelukkig maakt.

2. Nemmi

Sinds een aantal weken hebben wij gezinsuitbreiding gekregen, onze poes Nemmi. Als zij op schoot of in de buurt ligt te slapen en lekker ligt te spinnen voel ik mij een intens gelukkig persoon. Heerlijk hoe een poes kan slapen en spinnen!

3. Reizen

De wereld ontdekken, lekker eten, mooi weer, lieve mensen. Allemaal redenen waarom wij reizen zo fantastisch vinden. Het liefst gaan we non-stop de wereld verkennen, maar helaas is dat geen baan. Toch blijft het een droom van ons. Daarom is iedere reis toch een geluksmomentje.

4. Mooi weer

Als de zon lekker schijnt lijkt het sowieso al wat meer of de wereld naar je lacht. Wij zijn allebei grote koukleumen en worden gelukkig van elke zonnestraal! Met lekker weer gooien wij dan ook graag de boel open, eten we gezellig bij familie en vrienden buiten of gaan we lekker naar het park achter ons huis of natuurlijk het strand! Laat die vitamine D maar komen!

5. Lekker eten

Of het nou ergens een hapje eten is of een groot succes uit eigen keuken. Wij worden erg gelukkig van lekker eten! Natuurlijk hebben ook wij onze vast recepten en gerechten die we regelmatig eten omdat ze geweldig lekker zijn, maar we proberen ook regelmatig nieuwe dingen uit. Ook gaan we een paar keer per maand wel uit eten en proberen we nieuwe restaurants uit. Als je dan eten probeert en het blijkt fantastisch lekker te zijn. Dan voelen wij ons erg gelukkig!

6. Familie en vrienden

De mensen bij wie je echt jezelf kan zijn, je echt op je gemak bent en bij wie je je niet anders voor hoeft te doen. Van lachen tot huilen, goede gesprekken of soms ruzie, uiteindelijk zal het weer goed komen. Wij vinden het erg fijn om regelmatig bij onze ouders langs te gaan, andere familie of goede vrienden. Soms voor een goed gesprek en soms omdat de tranen over je wangen lopen van het lachen. Ook dat is voor ons echt geluk.

7. Kleine geluksmomentjes

Het stoplicht wat net op groen gaat als je aan komt rijden, iemand die je voor laat bij de kassa, de geur van vers gebakken broodjes, een vriendin die spontaan opbelt om samen iets te doen of iets anders waar je spontaan van gaat stralen. Net die kleine dingen die het leven ineens een stukje mooier maken!

8. Een goede flow

Soms heb je van die dagen dat alles lijkt mee te zitten! Dat iedereen lief is, leuk doet, dingen voor je heeft gedaan, je favoriete liedje op de radio is, je lekker in je vel zit, je outfit geweldig is, je haar fantastisch zit en de rest ook allemaal mee zit. Je voelt je intens gelukkig. Deze dag kan niet meer stuk!

9. Onverwachte dingen

Soms lopen de dingen heel anders dan je van te voren had gedacht. Iemand belt je op of je gezellig mee gaat naar een feest. Of iemand komt ineens gezellig langs. Allemaal dingen die je niet van te voren kan bedenken. Vorig jaar had ik bijvoorbeeld een leuk onverwacht moment. Een vriendin van mij had van een teamgenoot 2 kaartjes gekregen voor Guus Meeuwis, omdat ze zelf op het laatste moment niet meer kon. Mijn vriendin vroeg aan mij of ik misschien mee wilde. Super leuk natuurlijk! Het was alleen wel voor dezelfde avond. Je raadt het al, ik zat die avond ineens bij Guus! Super leuk natuurlijk en echt genieten!

10. Een pyjama dagje

Soms heb je van die weken dat je amper tijd hebt voor jezelf. Dat je echt de behoefte hebt aan he-le-maal niks! Dan lassen wij een pyjama dag in! Heerlijk de hele dag rondlopen in pyjama of een joggingbroek en lekker chillen en keutelen. Op z’n tijd niks fijner dan dat!

 

Wat maakt jou gelukkig? Wat zijn jouw geluksmomenten?
Daar zijn wij erg benieuwd naar, laat het een reactie achter, dat vinden wij erg leuk!

Volg:
Ayla van den Akker

Ambitieus, humoristisch, een keiharde werker en recht voor zijn raap, dat is Ayla. Ze heeft altijd haar zaken op orde en is goed in het verwoorden van haar gedachten. Deze levensgenieter vindt het dan ook super leuk om artikelen te schrijven voor Seeitasajourney.nl.

Find me on: Web | Facebook

2 Reacties

  1. 18 mei 2018 / 08:46

    Leuk om te lezen wat jullie gelukkig maakt! En ik denk doordat je opschrijft waar je gelukkig van wordt, dat je je er vanaf nu bewuster van bent en je er ook nog meer van kunt genieten. Zelf word ik ook heel blij van lekker eten en van een fijne flow ๐Ÿ˜.

    • 18 mei 2018 / 13:07

      Dat is zeker waar Benthe! Wij hopen dat je met een goede flow straks dit lekker lange weekend in gaat! Ook een geluksmomentje ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?