3 activiteiten die je gedaan moet hebben in Thailand

Vorig jaar heb ik vier weken door Thailand gereisd, waar ik nog iedere dag met een onwijs veel plezier naar terugkijk. Vandaag vertel ik wat jij gedaan moet hebben als je een rondreis gaat maken door Thailand!

Dankzij de Co van Kessel fietstour kom je op plekken waar je zonder gids anders nooit zou komen! Hierdoor zie je Bangkok op een andere manier en laat de stad een grote  indruk op je achter.

Co van Kessel fietstour

Wij Nederlanders staan bekend om fietsen. Dus wat doe je als je in Bangkok bent aangekomen? Fietsen!!! Want dat hoort bij de Nederlandse opvoeding is het niet? Wil je daarnaast eigenlijk niet te lang in Bangkok blijven, maar wil je wel de stad gezien hebben? Boek dan een fietstour bij Co van Kessel. Deze Nederlandse organisatie verzorgt diverse fietsroutes door Bangkok onder begeleiding van lokale gidsen. Je kunt kiezen uit een 3 uur durende, 5 uur durende of 9 uur durende fietstocht. Wij hebben als echte diehards de 9 uur durende fietstour gedaan, omdat je op deze manier alles van Bangkok ziet, wat je gezien moet hebben. Geen zorgen… die negen uur is goed te doen en is echt de moeite waard!

Tijdens de tour word je begeleid door twee enthousiaste en spontane gidsen die alle ins- en outs weten van de stad, de locals en de bezienswaardigheden. Zo fiets je door smalle steegjes, lokale markten en reis je (afhankelijk van de fietstour) per trein af naar een plek net buiten de stad. Ook mag je een bezoek brengen aan een lokale school en genieten van een zeer uitgebreide en overheerlijke Thaise maaltijd. Het is niet alleen heel indrukwekkend, maar ook onwijs leerzaam en gezellig. De locals zijn namelijk onwijs vriendelijk, de gidsen van Co van Kessel zijn energiek en maken de fietstour compleet. Tel daar de gezellige (vaak Nederlandse) toeristen bij op en je hebt een dag waar je nog vaak aan terug denkt.

Slapen en tegelijkertijd vele kilometers maken? Dat klinkt goed toch? De nachttrein naar Chiang Mai is een heuse ervaring die je veel tijd bespaard.

De nachttrein naar Chiang Mai

Erg grappig om meegemaakt te hebben is de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai. Je vertrekt rond een uur of 20.00 vanuit Bangkok en komt rond 09.00 uur in de ochtend aan in Chiang Mai. Dit betekent dat je de nacht doorbrengt in de trein. Voor de goede nachtrust hoef je het niet te doen, want heel comfortabel lig je niet. Maar voor een nachtje en een bijzondere ervaring is het zeker goed te doen! Het grootste voordeel is dat je geen extra overnachting hoeft te boeken en dat je een grote afstand aflegt terwijl je ‘slaapt’. In hoeverre dat lukt natuurlijk… Tijdens onze treinrit verliep namelijk niet alles vlekkeloos. Zo begaf de airco het, stopte de trein meerdere malen en viel de stroom uit. Dat is best even creepy, maar we hebben het overleefd en hebben ondanks dat toch wat uurtjes kunnen slapen. Al met al is het een ervaring die erg leuk is om aan terug te denken!

Olifanten zijn niet gemaakt om op te rijden of te gebruiken om bomen mee te verslepen. Gelukkig is er een organisatie zoals het Elephant Nature Park in Chiang Mai, dat al meer dan tweehonderd olifanten heeft gered van jarenlang brute mishandeling.

Elephant Nature Park

Elephant Nature Park

Als je aan mij vraagt: ‘Wat is het indrukwekkendste dat je gedaan hebt in Thailand?’ Dan is dat absoluut het bezoek aan het Elephant Nature Park. Om direct een aantal dingen op te helderen: in dit grote natuurreservaat worden oude, zieke en mishandelde olifanten opgevangen. Er wordt dus niet op olifanten gereden. Misschien heb je er nooit bij stil gestaan, maar ook dat is mishandeling. Rijd dan ook nooit op een olifant tijdens je reis of vakantie in een ander land!

Deze olifanten zijn gered van jarenlang brute mishandeling, zo waren er: blinde olifanten waarvan de ogen er in het verleden zijn uitgehaald om de macht over de olifant te krijgen, olifanten met gebroken heupen doordat ze continu doorgefokt werden, olifanten met gebroken benen als gevolg van het meeslepen van meters brede boomstronken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is in een woord walgelijk wat deze olifanten hebben moeten doorstaan.

Het is daarom ook heel bijzonder om te zien hoe goed deze olifanten terecht zijn gekomen en hoe hecht de band is tussen olifant en verzorger. De verzorgers vertellen je tijdens deze dag meer over de olifanten, hun zeer trieste verleden, het karakter en interessante weetjes. Wist jij bijvoorbeeld dat olifanten 16 uur per dag eten? Heel indrukwekkend is dat je onder begeleiding van verzorgers bij de olifanten mag komen midden in het natuurreservaat. Daarnaast help je bij de voorbereiding van het eten van de olifant, mag je helpen met voeren en zelfs mee de rivier in om de olifanten te wassen met emmers water (ook hier mag je niet op olifanten). Je betaalt voor een dag vrijwilligerswerk zo’n €65,-, maar met dit geld sponsor je het park. En daarmee kunnen ze het natuurreservaat en de olifanten onderhouden én nog meer mishandelde olifanten redden.

Ben jij wel eens in Thailand geweest of staat dit prachtige land op jouw bucketlist?

Volg:
Marjolein Egbers

De drijvende kracht achter Seeitasajourney.nl, dat is Marjolein. Haar creativiteit uit ze voornamelijk in woorden en fotografie. Schrijven is dan ook echt haar ding. Zo werkt ze als online content marketeer en heeft ze drie jaar lang haar eigen blog gehad.

Find me on: Web

4 Reacties

 1. 27 februari 2018 / 09:22

  Ja, ik heb er zelfs gewoond! De eerste 2 dingen die je noemt kan ik zeker aanraden. En nog veel meer, maar dat staat op mijn blog. 😉
  Naar het Elephant Park ben ik niet geweest.

 2. 27 februari 2018 / 10:38

  Aaaah zo herkenbaar dit! Een paar jaar geleden hebben wij ook de Co van Kessel tour gedaan en zijn we ook met een nachttrein naar Chiang Mai gegaan. Heel tof! Zo tof dat we de Co van Kessel tour dit jaar (in mei) gewoon nog een keer ga doen! Zeker iets om naar uit te kijken).

 3. 5 maart 2018 / 15:10

  De fietstour van Co van Kessel vond ik echt geweldig!! Chiang Mai hadden we ook graag met de nachttrein gedaan maar omdat we in het hoogseizoen zaten, was alles al volgeboekt en werd het het vliegtuig. Ook niet erg, moeten we gewoon nog een keer terug 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?