5 manieren om ervoor te zorgen dat je genoeg drinkt

We weten allemaal dat we genoeg water moeten drinken. Het liefste meer dan 2 liter per dag. Dat dit niet makkelijk is weten wij ook. Ook wij proberen elke dag genoeg water te drinken, maar het blijft lastig. Hier 5 tips die ons helpen om genoeg water te drinken.

Begin de dag goed

Tip 1: Begin in de ochtend met een beker koffie en thee i.p.v. of. Drink je 1 van de 2 niet, neem dan daarvoor in de plaats een glas water. Dan start je de dag al goed. Vaak zet ik gelijk het koffie apparaat aan als ik uit bed kom en gedoucht heb en drink ik lekker een kopje koffie bij het opmaken. Bij het ontbijt drinkt ik dan nog een beker thee en een glas water. Op die manier heb je vroeg in de ochtend al meer dan een halve liter gedronken, een echt goed begin van de dag dus!

Een halve liter bij iedere maaltijd

Tip 2: Probeer bij elke maaltijd een halve liter water te drinken. Zo zit je met alleen je 3 hoofdmaaltijden al op 1,5 liter. Natuurlijk is een halve liter best veel en elke maaltijd is ook best een uitdaging. Maar door dit jezelf voor te nemen drink je al meer dan je deed en je zal zien dat het langzaamaan automatisme word. Hierdoor verspreid je jouw waterinname ook over de dag.

Wist je dat?
Het eigenlijk het beste is om je waterinname te verdelen over de hele dag, je nieren kunnen namelijk niet meer dan 0,7 liter per uur verwerken.

Download een reminder app

Tip 3: Je kan veel verschillende apps downloaden op je telefoon en dan instellen hoe vaak je per dag een reminder wilt hebben voor het drinken van water. Mocht je er dan zelf een keer niet aan denken, dan heb je gelukkig een app die dat voor je doet!

Bestel altijd een glas water bij koffie

Tip 4: Als ik ergens een koffie ga drinken, bestel ik er standaard een glas water of een glas spa rood erbij. Dit ben ik inmiddels echt gewend en zal je zien dat je al snel niet anders meer wilt.
Het is algemeen bekend dat koffie je lichaam uitdroogt, dus als je er een glas water naast drinkt zal je lichaam je erg dankbaar zijn!

Mag ik een hulplijn inschakelen?

Tip 5: Schakel je kids of collega’s in. Elke keer als zij iets gaan drinken moet jij ook wat drinken. Vraag of je collega’s je willen helpen herinneren of je nog genoeg drinkt. Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door te vragen of je meeloopt om wat drinken te halen. Zo heb je af en toe een loopje, wat gezelligheid en drink je genoeg. Een echte win-win-win situatie dus!

Hoe zorg jij ervoor dat je voldoende drinkt op een dag? Wij zijn benieuwd naar welke tip jou geholpen heeft! 

Volg:
Ayla van den Akker

Ambitieus, humoristisch, een keiharde werker en recht voor zijn raap, dat is Ayla. Ze heeft altijd haar zaken op orde en is goed in het verwoorden van haar gedachten. Deze levensgenieter vindt het dan ook super leuk om artikelen te schrijven voor Seeitasajourney.nl.

Find me on: Web | Facebook

5 Reacties

 1. Janne
  16 februari 2018 / 09:24

  Ik heb een fles water naast m’n scherm staan op het werk, en iedere keer als ik die zie neem ik een paar slokken. Ik vind het water daar ook gewoon erg lekker, het is de goede temperatuur.
  Als ik thee zet, maak ik niet één kopje, maar meteen een hele pot. Dat zijn ongeveer drie koppen. Als ik dorst heb, drink ik dat snel op en anders doe ik een kaarsje aan onder de pot. Veel kruidenthee wordt alleen maar lekkerder als hij een tijdje staat, vooral gemberthee wordt dan lekker pittig 🙂

 2. 16 februari 2018 / 10:07

  Goede tips! Ik drink echt te weinig! Ik vergeet het gewoon ofzo.

 3. 17 februari 2018 / 13:46

  die wist je dat wist ik helemaal niet joh! Volgens mij hebben mijn nieren het regelmatig zwaar gehad dan haha! Ik kan zo glazen water achter elkaar drinken, zorg ook altijd dat ik water bij me heb. Dus denk dat ik wel goed bezig ben 🙂

 4. 18 februari 2018 / 12:02

  Handig artikel! Eén van mijn goede voornemens voor 2018 is meer water drinken! Ik heb elke dag mijn waterfles bij mij, maar het schiet er alsnog wel eens bij in.

 5. 19 februari 2018 / 20:08

  goede tips! Bij mij is het water drinken pas echt in mijn systeem gekomen, nadat ik altijd een grote fles (1liter) op mijn bureau had staan, sindsdien loop ik meermaals naar de kraan om die bij te vullen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?