5 redenen om vandaag nog uit de kast te komen

Wij snappen als geen ander hoe het is om in de kast te zitten. Hoe moeilijk het is, het gevoel dat je niet eerlijk bent, de angst om niet begrepen te worden en bang om afgewezen te worden door familie en vrienden. Wij waren ook bang iedereen kwijt te raken en bang voor alle kwetsende opmerkingen die zouden komen.

Omdat we beiden nog elke dag blij zijn dat we uit de kast gekomen zijn, willen we degene die nog in de kast zitten, helpen om die eerste stap te zetten. Vaak zijn de angsten die je hebt erger dan de uiteindelijke werkelijkheid. De meesten mensen die wij spraken gaven aan dat het uiteindelijk echt mee viel en dat ze het jaren eerder hadden moeten doen.

1 – Niet meer hoeven liegen

Hoe fijn zou dat zijn? Dat je eindelijk eerlijk kunt zijn over jouw gevoelens, over jouw verliefdheden. Niet meer steeds braaf hoeven antwoorden op de vraag of je al een vriendje hebt. Of braaf hoeven antwoorden op de vraag of je al een vriendin hebt. Wanneer je uit de kast komt, kun je eindelijk eerlijk zeggen en vertellen dat je misschien verliefd bent of al een relatie hebt. Hoe leuk is dat?

2 – Steun krijgen

Ook het krijgen van steun van je vrienden en familie is fijn. Nu hadden wij het geluk dat onze ouders en familie er heel goed mee om gingen. We zijn ons er ook van bewust dat sommige ouders heel anders reageren. Toch zullen er mensen in je omgeving zijn die achter je staan en je steunen. En die steun is fijn! Het helpt je jezelf te accepteren en verder te gaan met de ontdekkingsreis naar jezelf.

3 – Op zoek naar liefde

In de kast zitten en op zoek zijn naar liefde is lastig. Want je staat er op dat moment (voor je gevoel) helemaal alleen voor. Je kunt je zenuwen, leuke en ook minder leuke ervaringen met niemand delen. En wat nou als je tijdens een date een bekende tegenkomt? Wat zeg je dan? Wanneer je uit de kast bent en dan op zoek gaat naar de liefde is het een stuk makkelijker én leuker. En wie weet kent iemand nog een leuke potentiële date voor je.

4 – Volledig jezelf kunnen zijn

Zolang je in de kast zit, kun je niet volledig jezelf zijn en dat is zwaar. Dit is dan ook de grootste reden waarom het echt waard is om die stap te zetten. Jezelf kunnen zijn is belangrijk voor je zelfvertrouwen. Hoe fijn is het om echt jezelf te kunnen zijn en open te kunnen praten over alles wat je meemaakt, denkt en bezighoudt. Dat maakt het leven zoveel leuker!

5 – Verder kunnen met het ontdekken van je identiteit

Wanneer je eenmaal uit de kast bent, kun je verder met het ontdekken van je identiteit. Wanneer je eerlijk bent over je geaardheid, bouw je zelfvertrouwen op. Je komt tot nieuwe ideeën en dat helpt je verder bij de zoektocht naar jezelf. Wat wil je verder in het leven en hoe ga je dat leven invullen?

Wat vind jij een belangrijke reden waarom mensen de stap moeten zetten om uit de kast te komen? Laat het ons – en degene die nog in de kast zitten – weten in een reactie. 

Volg:
Ayla van den Akker

Ambitieus, humoristisch, een keiharde werker en recht voor zijn raap, dat is Ayla. Ze heeft altijd haar zaken op orde en is goed in het verwoorden van haar gedachten. Deze levensgenieter vindt het dan ook super leuk om artikelen te schrijven voor Seeitasajourney.nl.

Find me on: Web | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?