6 indrukwekkende bezienswaardigheden in Milaan

Ben je van plan een citytrip te maken naar Milaan? Ik zeg doen! Milaan is een prachtige stad met veel cultuur en bezienswaardigheden. Ik ging je voor samen met vier vriendinnen. Benieuwd wat de stad te bieden heeft?

1 – Beklim de indrukwekkende Duomo

duomo milaan
Ruim 500 jaar is er hard gewerkt aan de Duomo en dat is te zien! Deze kathedraal bevat zo immens veel details dat je niet uitgekeken raakt. Naast het feit dat het de grootste kathedraal van Italië is, is het ook nog eens één van de grootste ter wereld. Zorg dan ook dat je dit prachtplaatje kunt afstrepen van je lijstje. Niet alleen van binnen is de Duomo indrukwekkend… wat dacht je van het uitzicht bovenop de kathedraal?

Tip: wees er op tijd (voor 9.00 uur) om lange rijen te omzeilen en zorg dat je knieën en schouders bedekt zijn. Niet eigenwijs doen net zoals wij, want ik kan je vertellen dat het verspilde energie is.

2 – Wat doen Nederlanders? Fietsen!

Ja ja ook in Milaan kun je heerlijk fietsen. Boek daarom een fietstour bij één van de vele aanbieders in de stad. Onder begeleiding van een gids cross je stad en parkjes door met stops bij de highlights van de binnenstad. Het is niet alleen een hele leuke ervaring, maar je leert er ook nog eens van. Hoe leuk is dat?

Tip: neem een doek mee die je om je middel kunt binden en je benen bedekt. Tijdens de fietstour heb je de mogelijkheid gebouwen te bezoeken waar dit verplicht is.

3 – Kijk je ogen uit in Galleria Vittorio Emanuele II

Dit is waarschijnlijk één van de mooiste overdekte winkelpassages die je ooit gezien hebt. De Galleria Vittorio Emanuele II heeft vier ingangen die in het midden samenkomen op een rond pleintje. Bovenop is een zeer indrukwekkende glazen koepel gemaakt, waar je naar blijft kijken. Het verbaasd dan ook niemand dat in deze passage alleen de highclass winkels gevestigd zijn, waaronder Prada en Louis Vuitton. Maar geloof me, dat mag je niet weerhouden om toch even door dit prachtige stukje architectuur te wandelen.

Tip: vergeet vooral niet naar beneden te kijken. De vloer is namelijk ingelegd met mozaïek en zeker een fotomomentje waard.

4 -Een dag bijkomen in het Bagni Misteriosi

Wanneer de temperaturen in Milaan stijgen, kan een dagje verkoeling echt geen kwaad. Tijdens onze trip zijn we dan ook een dag naar een openbaar zwembad gegaan, genaamd Bagni Misteriosi. Het grote zwembad is omgeven door een mooi ligveld van gras, hangmatten van touw en sfeervolle lichtjes. Dit zwembad is overduidelijk nog niet bekend onder de touristen en dat is best prettig. Je betaalt zo’n € 18,- entree geld maar dat vonden wij het waard voor een dag relaxen.

Tip: in het zwembad zijn badmutsen verplicht die je daar kunt kopen. Ga je met een groep? Koop er dan twee en wissel af om kosten te besparen.

5 – Traditionele Italiaanse straatjes 

straten Milaan

Ben je net zoals ik gek op de traditionele Italiaanse straatjes? In- en rondom het centrum zitten er genoeg verstopt. Ja, je leest het goed.. verstopt! Het is even zoeken, maar als je ze vindt dan heb je ook wat. De meeste straatjes zijn voorzien van de meest schattige en leuke tentjes. Waar je ze kunt vinden? Loop vooral voorbij de drukke straten en duik gewoon eens een zijstraatje in. Voor je het weet heb je zo’n fotowaardig straatje gevonden!

6 – Hop-on, hop-off tour

De hop-on hop-of bus – met open dak – is een ander alternatief om alle highlights van de stad te ontdekken. Vooral voor degene die liever geen fan zijn van metro’s, trams of grote stukken wandelen. In totaal zijn er drie routes door de stad. Wil je een bezienswaardigheid van dichtbij bekijken? Dan stap je gewoon uit. De tickets voor de bustour zijn 48 uur geldig, waardoor je op eigen tempo de stad kunt bewonderen. Binnen die tijd kun je bij iedere halte in- en uitstappen wanneer je maar wilt.

Ben jij al eens in Milaan geweest? Zo ja, wat vond jij de mooiste en meest leuke bezienswaardigheid van de stad? Laat het ons weten in een reactie.

Volg:
Marjolein Egbers

De drijvende kracht achter Seeitasajourney.nl, dat is Marjolein. Haar creativiteit uit ze voornamelijk in woorden en fotografie. Schrijven is dan ook echt haar ding. Zo werkt ze als online content marketeer en heeft ze drie jaar lang haar eigen blog gehad.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?