7 meest gestelde vragen aan een lesbienne

Wanneer één van ons vertelt dat ze op vrouwen valt, duurt het vaak niet lang voordat de eerste vraag onze kant op komt. Aangezien wij er beide geen moeite mee hebben en er best open over zijn, hebben wij de 7 meest gestelde vragen aan een lesbienne voor je op een rij gezet. Laten we vooral benadrukken dat dit de meest gestelde vragen zijn die ons vaak (apart van elkaar) gesteld worden. 

1. Wie is de man in jullie relatie?

Om deze vraag moet ik altijd lachen, want eigenlijk is het een hele rare vraag. Waarom denken mensen altijd dat er een ‘mannetje’ in een relatie moet zijn, ook wanneer de relatie bestaat uit twee vrouwen? Ik snap waar de vraag vandaan komt, maar in ons geval is het antwoord toch echt: geen van beide.

2. Hoe is jullie taakverdeling in huis?

Ayla en ik zijn een ijzersterk team als het om het huishouden gaat. We hebben beide dingen die we leuk en minder leuk vinden en zo delen we het ook in. Zo sta ik liever ik de keuken en doet Ayla vaker de was. Wanneer het aankomt op technische mankementen missen we een handige man wel. Echter weerhoudt ons dat niet om het gewoonweg te proberen. In de tussentijd hebben we al heel wat dingen in huis zelf gefixt, zoals het vervangen van het douchepaneel, een kraan, etc. En lukt het niet? Dan bellen we mijn handige schoonvader die om de hoek woont.

3. Hoe weet je dat je op vrouwen valt als je nog nooit seks hebt gehad met een man?

Als deze vraag mij gesteld wordt, gaan mijn haren toch echt overeind staan. En als je logisch nadenkt dan begrijp je waarom. Een hetero hoeft toch ook niet eerst met hetzelfde geslacht het bed in te duiken voordat hij of zij weet: ik val op het andere geslacht? Lesbische vrouwen worden nou eenmaal niet opgewonden van een behaard mannenlichaam. Een potje seks brengt daar echt geen verandering in.

4. Hoe kan ik je van gedachte doen veranderen?

Ja, deze vraag wordt echt wel eens aan lesbische vrouwen gesteld door mannen, zo ook aan mij. Een vraag die natuurlijk nergens op slaat en ook helemaal niet grappig is. Sommige mannen denken daar anders over, maar ik wens ze een prettige wedstrijd. Waarom denken mannen dat zij lesbiennes van gedachten kunnen veranderen? Best een egoïstische gedachtegang al zeg ik het zelf. Zal wel een egodingetje zijn..

5. Huh, maar je ziet er helemaal niet gay uit.

Sinds wanneer zegt je uiterlijk iets over je geaardheid? Ik weet ook eigenlijk nooit zo goed hoe ik op deze opmerking moet reageren, moet ik het zien als een compliment of belediging? Uiteraard begrijp ik waar de reactie vandaan komt, iets-met-het-denken-in-stereotype-hokjes, maar toch…

6. Hoe zit dat eigenlijk met trouwen? Wie vraagt wie ten huwelijk?

In een hetero relatie staat dit negen van de tien keer vast; de man vraagt de vrouw ten huwelijk. Wat immers ook gek is, want waarom zou een vrouw een man niet ten huwelijk kunnen vragen? Maar goed dat terzijde. In ons geval is het dus inderdaad de vraag wie de ander ten huwelijk vraagt. Laten we het erop houden dat wij net zo min antwoord kunnen geven op deze vraag als de mensen die hem stellen; we don’t know.

7. Heb je dan eigenlijk ook een hekel aan mannen?

Ja, so-wie-so! Daar is geen twijfel over mogelijk… Nee, natuurlijk heb ik geen hekel aan mannen. Ik kan het vaak juist heel goed vinden met mannen! Maar een relatie met een man… sla ik toch over.

Welke vragen krijg jij vaak gesteld? En komen die overeen met de vragen die ik regelmatig krijg? Laat het vooral weten in een comment. 

Volg:
Marjolein Egbers

De drijvende kracht achter Seeitasajourney.nl, dat is Marjolein. Haar creativiteit uit ze voornamelijk in woorden en fotografie. Schrijven is dan ook echt haar ding. Zo werkt ze als online content marketeer en heeft ze drie jaar lang haar eigen blog gehad.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?