8 backpack tips voor het reizen door Azië

Heb jij een rondreis door Azië gepland staan? Of ben je van plan binnenkort een ticket te boeken? Met deze 8 backpack tips ga je voorbereid op reis.

1 – Koop een fancy flightbag met slotje

Wanneer je aan het rondreizen bent door Azië is het verstandig om een flightbag met slot mee te nemen. Een flightbag heeft twee functies; het beschermt je backpack tijdens je vlucht en de trein- en busreizen. Ook verlaagt het de kans op diefstal uit je tas. De geruchten gaan dat er lokale mensen mee het bagageruim in gaan, zonder dat jij het merkt. De tassen en koffers zonder slotje worden vervolgens doorzocht op waardevolle spullen.  Tijdens mijn reis werd dit gerucht helaas bevestigd. Kortom; wanneer je reist per bus, boot, vliegtuig of taxi en je dus niet voortdurend zicht hebt op je bagage is het verstandig je tas in een flightbag te stoppen en deze te beveiligen met een slotje. Extra tip: koop je flightbag in een lekker opvallende kleur! Dan herken je jouw tas direct.

2 – Download tripadvisor

Tripadvisor is echt dé uitvinding voor reizigers! Wij hebben deze applicatie echt iedere dag gebruikt. Met Tripadvisor kun je niet alleen hotels en hostels vinden, waarbij je direct kunt zien hoe deze aangeschreven staan bij reizigers die je voor gingen, maar kun je ook restaurants opzoeken in de buurt. Een andere prettige functie is dat je kunt zien wat er in de omgeving te doen is qua toerisme, uitstapjes en dagtours.

3 – Gebruik waszakken om je backpack netjes te houden

Waszakken? Ja je weet wel, van die netjes waar je o.a. je bh in doet als je hem wast zodat een eventuele loszittende beugel je wasmachine niet sloopt… Het klinkt misschien wat gek maar ik heb deze waszakken gebruikt om mijn tas te ordenen en daardoor kon ik alles makkelijk vinden. Zo had ik een waszak voor mijn ondergoed, een voor mijn broekjes, een voor shirts en een voor mijn bikini’s. Zoek je een shirt? Dan trek je gewoon die waszak eruit zonder een ongeorganiseerd zooitje in je tas te creëeren!

4 – Dag en nacht DEET smeren

Een tip die je eigenlijk gewoon moet opvolgen is het regelmatig insmeren met DEET. Dit is een sterke spray tegen muskieten. Mocht je net door een verkeerde muskiet worden gebeten dan kun je daar goed ziek van worden en dat wil je natuurlijk voorkomen tijdens je reis. Ook handig om te weten: smeer jezelf pas in met DEET een half uur nadat je je ingesmeerd hebt met zonnebrandcrème! Als de zonnebrandcrème niet goed is ingetrokken kan het de werking van DEET verminderen.

5 – Schaf een klein waterdicht tasje aan

Dit tasje hebben wij echt iedere dag gebruikt. Hiermee doel ik op een dun tasje dat je onder je kleding  draagt en ook nog eens waterdicht is. Stop hier waardevolle spullen en documenten in zoals je telefoon, paspoort en geld. Op deze manier heb je de belangrijkste spullen allemaal bij elkaar en hangen ze veilig onder je kleding om je nek. Het ziet er niet altijd even charmant uit als je een strak shirt of topje aan hebt maar ach niemand kent je, en volgens mij heb je liever dat dan dat je paspoort of telefoon gestolen wordt.

6 – Afdingen

Het is even wennen maar probeer toch af te dingen want je wordt belazerd waar je bij staat. Wanneer wij voorafgaande aan een rit de prijs aan een taxichauffeur vroegen en hij een bepaald bedrag voorstelde zeiden wij direct dat we dit teveel vonden. Meest van tijd kwamen ze dan met een beter voorstel en wanneer dit niet het geval was gingen we op zoek naar de volgende taxi. Die je dan vaak binnen enkele minuten gevonden had.

7 – Neem zo min mogelijk mee

Zoals je waarschijnlijk weet is het in Azië enorm warm. Hoe meer spullen je meedraagt in je backpack, hoe zwaarder je reis is. Neem daarom alleen het hoognodige mee. Zo hoef je geen ondergoed mee te nemen voor vier weken. Nee, je wast het gewoon tussendoor met je shampoo of douchegel. Het zelfde geldt voor het aantal shirts, broekjes en schoenen die je mee wilt nemen. Hoe minder hoe beter! Zelf woog mijn (55 liter) backpack in totaal tien kilo en dat was goed te doen.

8 – Koop pas de laatste dagen souvenirs

Overal waar je komt word je dood gegooid met leuke souvenirtjes. Zorg er daarom voor dat je pas aan het einde van je reis alle souvenirtjes inslaat. Koop je ze in de eerste week al? Dan moet je de daaropvolgende weken extra kilo’s meesjouwen die je jezelf had kunnen besparen. Daarnaast loop je natuurlijk ook het risico dat je souvenirs beschadigd raken. Er wordt soms behoorlijk gegooid met je bagage tijdens het reizen.

Welke tip wil jij meegeven aan toekomstige backpackers?

Volg:
Marjolein Egbers

De drijvende kracht achter Seeitasajourney.nl, dat is Marjolein. Haar creativiteit uit ze voornamelijk in woorden en fotografie. Schrijven is dan ook echt haar ding. Zo werkt ze als online content marketeer en heeft ze drie jaar lang haar eigen blog gehad.

Find me on: Web

3 Reacties

 1. 1 februari 2018 / 09:52

  Haha ja! Precies afdingen!! Dat heb ik ook gedaan toen ik in China was 🙂

 2. HosteSarah
  1 februari 2018 / 12:56

  Backpacken heb ik nog niet gedaan, maar ik ben wel al in azië geweest. Puntje vier is dus herkenbaar. Constant, maar écht constant deet gebruiken. Haha. Beestjes, everywhere. Handig lijstje!

 3. 6 februari 2018 / 17:48

  Handige tips! Wij hadden ook een keer het geniale idee om halverwege onze reis een leren poefje te halen haha zo niet handig. Uiteindelijk hebben we nog een vermogen betaald om dat poefje per post naar NL te verzenden, omdat deze gewoon niet in onze backpack paste. Agja, laten we het beginnersfoutjes noemen :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?