De 5 grootste vooroordelen over lesbiennes

vooroordelen

Vooroordelen. Wie krijgt er niet mee te maken? Ze kunnen soms erg pijnlijk zijn, maar soms ook erg grappig. Soms is het goed om eens stil te staan bij wat je onbewust al allemaal voor vooroordelen over iemand hebt bedacht. Vaak gaat het ongemerkt en is het niet iets dat je bewust doet. Ook over lesbiennes zijn er nogal wat vooroordelen. En wat vaak zo is bij vooroordelen…. Wij kunnen ons er niet in vinden. Jij?

1. Lesbiennes hebben een kort pittig kapsel en zien er nogal mannelijk uit

Dit is toch wel de allerbekendste en de meeste gemaakt opmerking als wij vertellen dat we op vrouwen vallen. “Maar zo zie je er helemaal niet uit!?” Uhm… Nee wij hebben geen kort pittig kapsel, met tuinbroek en een pak shag in onze achterzak. Ook dragen wij gewoon jurkjes en niet alleen maar broeken met een “boyfriend” fit. Heerlijk die vooroordelen! Inmiddels kunnen we er wel om lachen, maar dat is wel eens anders geweest…

2. Lesbiennes vallen op alle vrouwen

Er zijn al heel wat meiden die mij gevraagd hebben of ik hun dan ook leuk vind… Dat antwoord is eigenlijk altijd nee. Sommige zijn er blij om, anderen zijn beledigd. Waarom ik hun niet leuk vind? Omdat ik niet op elke vrouw val! Zo vallen hetero vrouwen niet op elk man. Gelukkig maar! Iedereen valt op zijn eigen type, man of vrouw. Dus omdat ik op vrouwen val, val ik niet op alle vrouwen! Dit onderwerp levert soms erg pijnlijke gesprekken op, of soms erg grappige, dat ook. Sorry girls voor wie het antwoord nee is. Ik val alleen op Marjolein.

3. Daten met meisjes is makkelijk, want je begrijpt elkaar beter

Soms snap ik best dat anderen dit denken, maar geloof me… Als er iets complexe wezens zijn, dan zijn het vrouwen! En ik mag het zeggen, want ik ben er zelf 1! Vrouwen weten soms echt niet wat ze willen, laat staan dat een ander het dan weet. Ook vinden wij het erg fijn om signalen of hints te geven, die een ander dan mag “lezen”. Zo kan Ja ineens Nee zijn en misschien soms ja of nee. Afijn, succes! Neeeee…. vrouwen zijn echt niet de makkelijkste kandidaten om mee te daten of mee samen te wonen. Wel de leukste, maar niet de makkelijkste.

4. Lesbiennes haten alle mannen

Zeker, dat is echt waar. Wij plaatsen graag massaal anderen in hokjes, want dat vinden wij zelf ook zo fijn als dat bij ons gebeurd. Neee.. niet dus. Ik haat mannen zeker niet, en dat geld voor de meeste lesbiennes. Net als voor de meeste vrouwen. Er zijn namelijk genoeg  vrouwen die het niet op mannen hebben, maar toch met een man samenleven. Dat kan, je kunt namelijk niet een hele bevolkingsgroep over 1 kam scheren. Mannen kunnen zeer hatelijk bezig zijn, maar vrouwen ook. Dat kunnen ook echt krengen of bitches zijn. Dus omdat ik van vrouwen hou en op vrouwen val wil nog niet zeggen dat ik dan van alle vrouwen houd en alle mannen haat. Nee, zeker niet!

5. Er is in elke relatie een “mannetje” en een “vrouwtje”

Ooit hoorde ik een mooie vergelijking die ik graag wil gebruiken om dit vooroordeel de wereld uit te helpen. Heb je je ooit afgevraagd, terwijl je sushi at, welke van de twee stokjes het mes was en welke de vork? Nee… dat zou namelijk heeeel raar zijn. Afijn…  Beschouw ons vanaf nu dan maar als chopsticks. Want wij zijn ook gewoon hetzelfde en het zou raar zijn als 1 van ons het mannetje is, terwijl we 2 vrouwtjes zijn. We zijn 2 vrouwen, er is geen mannetje. Gewoon niet. En buiten dat? Wanneer zou een van ons dan het mannetje zijn? Als je het vuilnis elke week buiten zet? De financiën regelt? De boodschappen tilt? Wanneer ben je nou een echte man? Ik heb geen idee….

Welk vooroordeel had of heb jij over lesbische vrouwen? Of ben je ooit tegen vooroordelen aangelopen? Laat het in een reactie achter, wij zijn erg benieuwd!

Volg:
Ayla van den Akker

Ambitieus, humoristisch, een keiharde werker en recht voor zijn raap, dat is Ayla. Ze heeft altijd haar zaken op orde en is goed in het verwoorden van haar gedachten. Deze levensgenieter vindt het dan ook super leuk om artikelen te schrijven voor Seeitasajourney.nl.

Find me on: Web | Facebook

1 Reactie

  1. 14 november 2018 / 09:31

    Goed gevonden, die vergelijking met de chopsticks. Lijkt me verschrikkelijk vermoeiend, met zo veel vooroordelen te maken krijgen en alles iedere keer weer moeten ontkrachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?