De voordelen van een lesbische relatie

Twee vrouwen die een relatie hebben en samenwonen. Vaak horen we van vriendinnen dat ze zich dat niet kunnen voorstellen en dat ze niet begrijpen dat zoiets goed gaat. In dit artikel lees je wat wij de voordelen vinden van een lesbische relatie en waarom je na het lezen van dit artikel denkt: “Goh best fijn eigenlijk!” 

Geen ongewenste zwangerschap

Hoe heerlijk is het om seks te hebben en je gewoon niet druk te hoeven maken over het per ongeluk zwanger raken. Ik hoor regelmatig van vrouwen dat ze toch voor de zekerheid een test of morning-afterpil halen om een zwangerschap uit te sluiten. Blij dat wij dat niet hebben. Al hebben lesbische vrouwen, omtrent de seks, wel weer andere issues iets-met-twee-vrouwen-en-geen-zaad…

Elkaars kleding en accessoires dragen

Hoe relaxed is het dat je kledingkast en make-up stash ineens verdubbelt. De droom van vele vrouwen toch? Het zal je dan ook niets verbazen dat wij onze eigen ‘soort van’ walk-in-closet hebben. Hetzelfde geldt overigens voor de sieraden stash. Helaas hebben Ayla en ik niet dezelfde kleding- en schoenmaten, maar truien, jassen en vesten kunnen we vaak gelukkig wel delen.

Persoonlijke haarstyliste en visagiste

Heb je zelf geen zin om je haar te doen of heb je een leuk feestje? Dan kun je misschien wel rekenen op de skills van je vriendin… wij in ieder geval wel. Zo ben ik best handig met haar en vind ik het erg leuk om Ayla’s haar te föhnen en op allerlei manieren in te vlechten. Ayla is daarentegen heel creatief en goed met make-up, dus maakt zij mij extra mooi op wanneer ik daar zin in heb.

Ongesteld zijn

Ik hoor je al denken: ‘Hoe kan dit een voordeel zijn?’ Twee weken lang een huis vol hormonen! Tsja, ideaal is het natuurlijk niet, maar het is wel prettig dat je partner exact weet hoe het is om ongesteld te zijn. Hierdoor zijn we goed op elkaar ingespeeld, weten we waar de ander behoefte aan heeft, zorgen we goed voor elkaar en weten we precies hoe we elkaar aan het lachen krijgen.

Romantiek

doosje met brieven

Ik weet zeker dat dit punt per stel verschilt, maar in onze relatie is er genoeg romantiek. Regelmatig neem ik een bosje bloemen of iets lekkers mee. Ook liet ik een verrassingspakket achter, met o.a. 5 brieven, toen ik een maand op reis ging. Op iedere enveloppe stond een gelegenheid waarop Ayla hem mocht openen. Of Ayla die mij regelmatig, als verrassing, komt ophalen van werk. Kortom: In onze relatie genoeg romantiek! Waardoor menig vrouw in onze omgeving zich hardop afvraagt of ze niet beter op de vrouw over kan overstappen (dit is geen grap!).

Girlsnight

Maskertje hier, maskertje daar. Welke vrouw kan er nou niet genieten van een heerlijk vrouwenavondje? Gewoon niets moeten, maar volop relaxen, kletsen en vooral lekker tutten met een reep chocolade binnen handbereik. En dat allemaal samen met de persoon waarvan je het meeste houdt!

Potje(s) kletsen?!

Vrouwen zijn nou eenmaal niet de makkelijkste, dus jullie zullen vast vaak met elkaar kibbelen? Uhm niet waar.. wij zijn bijna twee jaar samen en moeten onze eerste ruzie nog meemaken. Tuurlijk hebben we discussies of meningsverschillen, echter laten we het nooit uitlopen tot een ruzie. Hoe we dat voor elkaar krijgen? Dat doen waar vrouwen goed in zijn: praten, praten en praten! Zolang je uitspreekt wat je dwarszit, je moeilijk of lastig vindt, krop je geen dingen op die tot een uitbarsting kunnen lijden.

Wat zijn volgens jou nog meer voordelen van een lesbische relatie? We zijn ook benieuwd of andere lesbische stellen zich herkennen in de bovenstaande voordelen.

Volg:
Marjolein Egbers

De drijvende kracht achter Seeitasajourney.nl, dat is Marjolein. Haar creativiteit uit ze voornamelijk in woorden en fotografie. Schrijven is dan ook echt haar ding. Zo werkt ze als online content marketeer en heeft ze drie jaar lang haar eigen blog gehad.

Find me on: Web

8 Reacties

 1. Romy
  6 februari 2018 / 19:24

  Wat leuk om hier eens bij stil te staan! Om het eerste punt moest ik stiekem wel lachen. Zo had ik er eigenlijk nog nooit naar gekeken, maar dat is inderdaad wel slim. En ik kan me voorstellen dat het ook heel fijn is om gewoon vrouwendingen met elkaar te delen en die dingen ook van elkaar te begrijpen. Daar kunnen veel mannen nog wel wat van leren 😉

  • 6 februari 2018 / 20:31

   Hi Romy, bedankt voor je leuke reactie! Haha ja dat eerste punt is echt wel heel relaxed, maar geloof me… er zijn ook zat nadelen! Die posten we binnenkort.

 2. 7 februari 2018 / 09:58

  Het eerste punt is meteen het eerste dat in me opkwam bij het lezen van de titel, haha. Tof om te lezen. Lijkt me inderdaad handig om een persoonlijke haarstyliste in huis te hebben. 🙂

 3. 7 februari 2018 / 17:53

  Haha, wat een leuk artikel! Lijkt me super om elkaars kleding te kunnen dragen. Dubbel zoveel kleding, schoenen en tassen, HEAVEN!

 4. 7 februari 2018 / 19:49

  Wat een prachtige blog! En nog maar zo kort bezig, echt knap! En leuk artikel. Die eerste geloof ik zonder meer haha. Ik ben erg benieuwd naar jullie volgende artikelen.

 5. 8 februari 2018 / 20:56

  Haha, ik wilde eigenlijk zeggen wat Romy al heeft gezegd. Geen ongewenste zwangerschap was niet in me opgekomen, maar echt wel een voordeel! Superleuk en grappig geschreven!

 6. 9 februari 2018 / 22:10

  Je begrijpt elkaar inderdaad veel meer zoals vrouwen elkaar alleen kunnen begrijpen! Dat lijkt me wel erg fijn, want mannen… haha!

 7. 13 februari 2018 / 22:04

  Wat leuk om te lezen, zeg. Ik kan me het juist allemaal heel goed voorstellen. Ik had nooit gedacht aan geen ongewenste zwangerschappen op die manier. Ik schreef een vergelijkbaar lijstje, maar dan met de voordelen van het hebben van een relatie met 2 mensen tegelijk. Ik vind het grootste voordeel, extra cadeautjes voor je verjaardag 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?