Eén keer uit de kast komen, daar blijft het niet bij

Uit de kast komen daar blijft het niet bij

Het hele proces van uit de kast komen, is nou eenmaal niet zo makkelijk als het lijkt. Je kunt het wel gewoon vertellen, maar in je koppie gaat het er toch anders aan toe. Iets met heel veel scenario’s en ‘wat alsjes’. Daarnaast denkt menig mens; ach kom op! Gooi het eruit, dan ben je er vanaf. Maar dat klopt niet helemaal… In deze blog vertellen we je waarom.

Als je eenmaal uit die kast bent, blijf je uit de kast komen

Veel mensen hebben geen idee wat er komt kijken bij het ‘uit de kast komen’. Logisch aangezien hetero’s dit proces niet doormaken. Je zou zeggen; kom uit de kast en je bent er vanaf. Echter staan de meeste mensen er niet bij stil dat het niet bij één keer uit de kast komen blijft. Want als je er eenmaal uit bent, blijf je uit de kast komen. Je hele leven lang! En dat… is soms reeeeeeeete irritant.

Een voorbeeld

Je kent het wel. Je komt op een feestje, verjaardag of andere gelegenheid waarbij je in diverse gesprekken verzeilt raakt met mensen die je nog niet eerder gezien hebt. Vaak komt het gespreksonderwerp relatie of partner wel aan bod. Het punt waar het in mijn brein al begint te ratelen… ga ik het zeggen of niet? En als ik het zeg, heb ik dan zin in alle vragen die ik al 10.000 keer beantwoord heb?

Maar zo erg is dat toch niet?

Op het moment dat je vertelt dat je op hetzelfde geslacht valt, kom je in feiten wéér uit de kast. Want ja, de verbaasde reacties, bedenkelijke blikken en de vele vragen, blijf je krijgen… keer op keer. Maar waarom? Waarom reageert niemand ‘normaal’. Gewoon zoals je ook zou reageren als een vrouw vertelt dat ze een vriend heeft. Eerlijk is eerlijk: ik vind het inmiddels niet erg meer. Ik ben er inmiddels aan gewend en kan er in de meeste gevallen heel hard om lachen. Maar soms zou het ook wel fijn zijn als men niet zo verbaasd reageert. Het is immers zo geaccepteerd toch?

Heb jij weleens stil gestaan bij het feit dat lesbiennes en homo’s eigenlijk hun hele leven uit de kast blijven komen?

Lees ook:

Volg:
Marjolein Egbers

De drijvende kracht achter Seeitasajourney.nl, dat is Marjolein. Haar creativiteit uit ze voornamelijk in woorden en fotografie. Schrijven is dan ook echt haar ding. Zo werkt ze als online content marketeer en heeft ze drie jaar lang haar eigen blog gehad.

Find me on: Web

2 Reacties

  1. Iske van Kempen
    30 oktober 2018 / 08:08

    Wat een super mooie Blog meiden. Ik herken me hier zeker in

  2. 30 oktober 2018 / 17:48

    Ik vind de vraag zelf niet zo gek, je weet het gewoon niet zo goed. Maar je wilt ook geen verkeerde conclusie trekken, maar vind het wel jammer om te lezen dat mensen zo verbaast reageren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?