Het moment dat het kwartje viel bij onze sportinstructeur

Ayla en ik sporten vaak samen bij dezelfde sportschool. We vinden het leuk en motiveren elkaar tijdens onze workouts. Een tijdje geleden had ik een afspraak bij een sportinstructeur voor een nieuwe schema. En hoe dat ging vertel ik je in dit artikel.

Vrijdagavond om 19.30 uur haastten wij ons naar de sportschool. We moesten beide nog zin maken, maar ik kon er in ieder geval niet onder uit. Ik had namelijk om 20.00 uur een sportafspraak met – ik noem hem maar even – Rob, omdat ik zijn naam niet weet.

‘Neem hier maar even plaats’ zei hij. Dus daar ging ik zitten met mijn goede gedrag. Rob pakte mijn oude schema erbij en vroeg wat mijn doelen zijn voor de komende tijd. Ik gaf aan dat ik graag wat meer spieren wil kweken en ook echt iets moet gaan doen aan mijn conditie. Samen bouwden we mijn oude schema om naar een nieuw schema waarin ik vooral aan de slag zou gaan met losse gewichten.

Het duurde dan ook niet lang voordat Ayla naast hem stond en mij een compliment gaf: ‘lekker bezig schat’!

Rob begeleidde me naar het krachthonk van de sportschool waar hij mij eerst liet squatten met een barbell. Dit had ik al vaker gedaan, dus dat ging me gelukkig makkelijk af. Rob is trouwens jong. Ik schat hem zo’n 22 jaar en het is een behoorlijke flirt. En ook dat had Ayla al gauw door. Het duurde dan ook niet lang voordat Ayla naast hem stond en mij een compliment gaf: ‘lekker bezig schat’! Je zag de eerste vraagtekens al boven zijn hoofd verschijnen. Ayla draaide zich om en ging gewoon weer verder met haar eigen oefeningen. Hup naar de volgende oefening. Echter deed ze dit nog 2x voordat ik bij de laatste oefening aankwam.

Ik moest met mijn buik op een soort tafel liggen, mijn benen tussen een kussen klemmen en mijn hielen naar mijn billen brengen. Best een zware oefening, maar goed voor de bilspieren. Rob vond het volgens mij maar al te mooi en ik uiteraard veel te akward… jij en ik weten allebei wel waar zijn ogen naartoe gingen. Tot Ayla van een afstandje riep: ‘deze oefening mag je blijven doen hoor schat, want aan dit uitzicht kan ik wel wennen.’ Waarop ik direct in de lach schoot, aangezien ik niet had gedacht dat zij die opmerking zou maken in een volle sportschool. De vraagtekens boven Robs hoofd vermenigvuldigde zich. Rob wist zich duidelijk geen houding te geven en besloot maar om een gesprek met iemand anders aan te knopen.

Waarop Ayla zei: ‘ik tel af: 5, 4, 3, 2, 1…’

Ayla en ik sloten onze workout af te sluiten met wat buikspieroefeningen. We zagen dat Rob steun had gevonden bij zijn mannelijke collega. Rob stond met zijn rug naar ons toe. Ayla was er heilig van overtuigd dat die twee het over ons hadden. Waarop Ayla zei: ‘Ik tel af van 5 naar 0. Wedden dat ze dan beide naar ons omkijken. En 5, 4, 3, 2, 1… En ja hoor precies op dat moment zag je de collega van Rob over Rob zijn schouder kijken naar ons. Waarop bij ons wel duidelijk was dat het kwartje eindelijk was gevallen.

Je kunt je voorstellen dat wij enorm gelachen hebben tijdens onze sportsessie en dit nog steeds doen wanneer we eraan terug denken. 

Volg:
Marjolein Egbers

De drijvende kracht achter Seeitasajourney.nl, dat is Marjolein. Haar creativiteit uit ze voornamelijk in woorden en fotografie. Schrijven is dan ook echt haar ding. Zo werkt ze als online content marketeer en heeft ze drie jaar lang haar eigen blog gehad.

Find me on: Web

3 Reacties

 1. Debby Immerzeel
  19 april 2018 / 20:20

  Hilarisch verhaal, Marjolein!

 2. Vanetty
  20 april 2018 / 10:28

  Hi hi, erg grappig. Het valt in ieder geval mee dat het kwartje is gevallen. Vaak gebeurt dit ook totaal niet. Tenminste daar heb ik best vaak last van 😂.

  Zo heb ik zelf ook zo een leuk verhaal. Ik heb een goeie vriendin. En zij werkt bij een gezellige kringloop. Maar ga nu eigenlijk pas ongeveer een jaar ook prive met haar om. (Dat komt ik woon nu pas 1,4 jaar in deze stad).
  (Daarnaast ziet en gedraagt zij zich ook echt als een jonge ff ter info 😉)
  Nu ik daar in die kringloop kwam dacht ik dus idd leuke meid.. En al snel raakte ik met haar aan de praat. En wij bleken ontzettend veel gemeen te hebben. Maar ook veel gespreksstof. Zo spelen wij bijde gitaar. (Toen der tijd wou zij het leren). Na verloop van tijd kwam ik steeds vaker bij de kringloop (eigenlijk altijd op dagen dat zij er was). En leerde de jongens die er werken ook redelijk goed kennen. (De eigenaar ziet er voor een man best leuk uit). Nou goed het ging dus opvallen dat iedere keer als zij er aan het werk was, ik ook vaak langs kwam. En was zij niet aant werk. Ik dus ook niet langs kwam. (Of minder vaak). Op een dag ik zit daar koffie te drinken, komt de eigenaar bij ons zitten. Goh zegt de eigenaar (die singel is) Vanetty je bent een leuke meid en zou best wel eens met jou op date willen. Intussen was een van de andere jongens er ook bij komen staan. En zag dat de eigenaar op het moment dat hij dat zei, glimlachend naar de ander keek.
  Waarop ik heel droog antwoord: dat vind ik heel aardig van je, maar moet je teleurstellen ben lesbisch. De twee keken elkaar weer lachend aan. En begonnen over koetjes en kalfjes verder te kletsen. (Je kan voorstellen dat dit als een lopend vuurtje onder de jongens ging). Na enkele maanden hadden mn goeie vriendin en ik een leuke hechte band op gebouwd en gingen steeds hechter met elkaar om. Waarbij je voor kan stellen dat de jongens dus wel bepaalde gedachtes hadden. Op een dag vroeg zij aan mij:” zou je mij gitaar les willen geven of ieder geval bij kunnen helpen?” Dat was de eerste keer dat wij elkaar prive zouden gaan zien. (Dit was op een vrijdag avond en ze kwam meteen bij mij eten, de jongens hadden dit ook mee gekregen. En meteen hun conclusie al getrokken).
  Dus de maandag erop word zij letterlijk het hemd van dr lijf gevraagt. En ja had haar al een beetje gewaarschuwd, ik had vermoedens wat de jongens dachten. Uiteindelijk zij liet die maandag niet veel los. Behalve dat het erg gezellig was. Vervolgens gingen wij elkaar iedere zaterdag of zondag zien. Ik zelf raakte in die tijd smoorverliefd op een andere vriendin van me. Dus ik uiteraard straal je dan ook je blije verliefde gedrag uit.. Waarbij de jongens dus dachten dat het tussen mij en mn goeie vriendin echt dikke mik was. En begonnen ook steeds opmerkingen te maken als wij alleen in een hoekje stonden te kletsen. Dat we niet zo klef moesten doen etc.. Tjaa waarbij zij zo rood als een tomaat werd en ik in de lach schoot. Dit ging ongeveer 4 maanden door. Op een dag ik kom daar weer maar zij was ziek. Nou ja ga daar ff rond snuffellen en vervolgens gezellig koffie drinken. Komt de eigenaar er weer bij zitten.. Ja zegt ie, het is wel dik aan he tussen jou en haar.. ja vind het echt leuk voor dr en merk echt dat jij dr heel gelukkig maakt etc.. was int begin wel bezorgt want zij is best dierbaar voor me, en het is een kwetsbaar meidje. Maar het gaat leuk tussen jullie en maak me nu geen zorgen meer vind het echt leuk voor jullie. Waarop ik zeg:” luister er is niks aan de hand tussen ons, wij zijn gewoon goeie vrienden. Meer niet. Nee zegt ie, je hoeft je niet te schamen ofzo hoor. Het maakt mij echt niet uit. Ik ben heel open in dat soort dingen. En vind het echt alleen maar super leuk. Ik zeg, luister er is echt niks.. ik ben zelf stapel gek op een andere vriendin van me.. dus er is echt niks tussen ons.. lachend loopt ie weg.. merkte duidelijk dat ie mij niet geloofde. En dat werd ook duidelijk want tot op een maand geleden toen mn goeie vriendin een vriend kreeg… Hebben hun gedacht, dat zij en ik dus een relatie hadden.. En een van de jongens geloofd het tot op de dag van vandaag nog steeds niet dat wij alleen maar goeie vriendinnen zijn. Hihihi.

  Ps
  Sorry dat het zo een lang verhaal is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?