Loveshoot door Malou von Baumhauer Photography

Loveshoot Malou von Baumhauer 3

Fotograaf: Malou von Baumhauer 

Ga jij binnenkort trouwen, maar heb je nog geen bruidsfotograaf kunnen vinden? Of ben je gewoon stapelgek op je lover en wil je die liefde laten vastleggen middels een loveshoot? Wij stonden voor de lens van bruidsfotograaf Malou von Baumhauer en delen het eindresultaat en onze ervaring met jullie.

Een fotograaf die analoog én digitaal schiet

Malou is een ervaren bruidsfotograaf die zowel analoog (dus met ouderwetse rolletjes) als digitaal schiet. En dat is best bijzonder, want menig fotograaf schiet alleen digitaal. De keuze om ook analoog te schieten is voor haar heel simpel; analoge foto’s zijn nou eenmaal mooier en bevatten zonder enige bewerking een dromeriger effect. Iets waar zij van houdt. De analoge foto’s hoeft zij – als ze eenmaal ontwikkeld zijn – ook eigenlijk nooit meer te bewerken, omdat ze op zichzelf al mooi genoeg zijn. Iets wat wij volledig begrepen toen we het eindresultaat zagen. Omdat analoge fotografie niet bepaald een goedkope passie is, schiet ze zowel digitaal als analoog.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het leuke is dat Ayla en Malou elkaar kennen van studie, maar hebben elkaar na die tijd eigenlijk nooit meer hebben gesproken. Tot het moment dat Ayla een berichtje kreeg met de vraag of wij het zagen zitten om voor haar lens te staan. Waarmee zij haar portfolio verder kon uitbreiden en wij prachtige foto’s hebben waarin onze liefde voor elkaar wordt vastgelegd. Geen moeilijke keuze zal ik bekennen… vooral niet als je haar portfolio gezien hebt. Omdat Malou een hele duidelijk fotografie stijl heeft, besloten we op aanrader van Malou een aantal lange jurken te bestellen voor een nog mooier eindresultaat.

Onze ervaring met Malou von Baumhauer Photography

Van het begin tot het eind hebben we genoten van de shoot. Malou heeft een bepaalde rust over zich heen wat heel erg fijn is als je voor haar lens staat. Ze weet wat ze wilt en weet op een – niet opdringerige manier – en met veel geduld de juiste tips te geven zodat het zo natuurlijk mogelijk oogt. Iets wat wij erg waardeerde, aangezien we niet vaker voor de lens van een fotograaf hebben staan.

Ik weet nog goed dat Malou zei: ‘we doen de shoot op een mooi veld met hoog gras vlakbij ons huis’. Ik wist niet helemaal wat ik me daarbij moest voorstellen, maar op het moment dat we daadwerkelijk bij het veldje aankwamen, zag ik wat ze bedoelde. De laag staande zon gaf een heel romantisch effect door het hoge gras, waardoor ik meteen begreep waarom zij voor deze locatie koos. Het was al gauw duidelijk dat Malou weet waar ze mee bezig is. Ze heeft oog voor detail en een groot talent voor fotografie en het vastleggen van oprechte emoties.

Op zoek naar een bruidsfotograaf?

Loveshoot Malou von Baumhauer 6

Ben jij op zoek naar een bruidsfotograaf of een fotograaf die de liefde tussen jou en jouw partner vast kan leggen? En vind je een het daarbij belangrijk dat je op je gemak wordt gesteld? Neem dan eens een kijkje op de website van Malou von Baumhauer Photography of volg haar op Instagram voor nog meer mooie foto’s en sfeerimpressies.

Vind jij het eindresultaat net zo tof als wij? Laat het ons weten in een reactie. 

Volg:
Marjolein Egbers

De drijvende kracht achter Seeitasajourney.nl, dat is Marjolein. Haar creativiteit uit ze voornamelijk in woorden en fotografie. Schrijven is dan ook echt haar ding. Zo werkt ze als online content marketeer en heeft ze drie jaar lang haar eigen blog gehad.

Find me on: Web

5 Reacties

 1. Anne
  25 oktober 2018 / 08:38

  Wauw, wat een prachtige foto’s en die stijl <3! Ik begrijp meteen dat jullie zo blij zijn met Malou.

 2. 25 oktober 2018 / 09:54

  Wat een romantische, dromerige sfeer. Echt erg knappe foto’s! Goed dat jullie die jurken besteld hebben, ze passen perfect bij de setting. 🙂

 3. 30 oktober 2018 / 17:50

  wat een prachtige foto’s zijn het geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?