Oud en nieuw vieren in Barcelona

Oud en nieuw vieren in BarcelonaHeb je er weleens over nagedacht om oud en nieuw te vieren buiten Nederland? Een Europese stad waar het een stuk warmer is dan hier? Wij raden je dan aan om oud en nieuw te vieren in Barcelona.

Vorig jaar besloten wij om de jaarwisseling te vieren in Spanje. Even weg van het koude Nederland en weg van alle heisa rondom oud en nieuw. Iedereen die maar vuurwerk af mag steken, geweld tegen hulpverleners en een hoop troep die achterblijft op straat. We hadden er gewoonweg geen zin in. En wat doe je dan? Dan pak je je koffers en boek je een ticket.

Het weer in Barcelona rond oud en nieuw

Sagrada Familia Een van de redenen dat wij naar Barcelona wilden, zijn de heerlijke temperaturen in december. Waar de temperaturen rond oud en nieuw in Nederland al gauw rond het vriespunt liggen, is het in Barcelona een stuk aangenamer. Gemiddeld is het in Barcelona 15 graden warmer dan in Nederland. Zo hadden wij in Barcelona op de dag volop zon met 18 graden en koelde het ‘s avonds af naar een graad of 8. En die temperaturen zijn goed te doen voor koukleumen zoals wij.

Vuurwerk in Barcelona verboden

Een andere reden dat wij Barcelona een goede bestemming vonden voor de jaarwisseling, is het feit dat het afsteken van vuurwerk daar verboden is. Er wordt op één centraal punt – in dit geval op Plaça d’Espanya – een grote en zeer spectaculaire vuurwerkshow georganiseerd. Fijn om te weten is dat het vervolgens ook klaar is, je hoeft dus niet bang te zijn dat je na de vuurwerkshow nog verrast wordt met gigantische knallers.

De vuurwerkshow op Plaça d’Espanya

Plaça d’Espanya is een van de grootste pleinen van Barcelona. De sfeer op dit grote plein is op oudejaarsavond heel bijzonder. Ruim 10.000 mensen komen naar de grote fontein – waar Plaça d’Espanya  bekend om staat – om samen met elkaar het nieuwe jaar in te luiden. Rond 21.00 uur stroomt het bewaakte en afgezette plein al vol en kun je in de stemming komen met Spaanse muziek. Als je oud en nieuw viert in Barcelona kun je één groot feest verwachten zonder enige vorm van narigheid. En dat is iets waar Nederland een voorbeeld aan mag nemen.

Zijn de winkels en restaurants in Barcelona open tijdens feestdagen?

Met oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag zijn de meeste winkels en restaurants helaas gesloten in Barcelona. En de restaurant die open zijn, zitten vaak al vol. Wij hebben op oudejaarsavond dan ook maar een pizza gescoord bij de plaatselijke pizzeria en deze op straat opgepeuzeld. Het was niet ideaal, maar dat heeft ook wel weer wat. Op Nieuwjaarsdag waren er gelukkig wel restaurants en bezienswaardigheden open, waaronder deze leuke adresjes in Barcelona.

Ben jij wel eens naar Barcelona geweest met oud en nieuw?

Volg:
Marjolein Egbers

De drijvende kracht achter Seeitasajourney.nl, dat is Marjolein. Haar creativiteit uit ze voornamelijk in woorden en fotografie. Schrijven is dan ook echt haar ding. Zo werkt ze als online content marketeer en heeft ze drie jaar lang haar eigen blog gehad.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?