Positieve mindset versus negatieve mindset

Negatief denken. We maken ons er allemaal weleens schuldig aan. Maar wat nou als je blijft hangen in die negativiteit? Dat maakt het leven er niet leuker van toch? De afgelopen tijd zijn zowel Ayla als ik ons steeds bewuster geworden van onze eigen denkwijze. En hoe de mindset van anderen onze eigen mindset beïnvloed.

Omring jezelf met positieve mensen

Het klinkt wat hard, maar het werkt wel; afstand nemen van negatieve mensen en jezelf omringen met positieve mensen. Eerlijk is eerlijk… van negatieve mensen om je heen word je niet gelukkig. En al helemaal niet als je zelf ook al gauw de neiging hebt om uit te gaan van het negatieve. Tuurlijk heeft ieder mens weleens een klaaguurtje of een wat mindere periode waarin het even niet gaat zoals je wilt. Maar sommige mensen lijken niets anders te kunnen dan de hele dag klagen.

Zelf ben ik – als ik mijn omgeving mag geloven – altijd vrij positief ingesteld. Ik heb de afgelopen jaren namelijk gemerkt dat een positieve mindset je verder brengt dan altijd maar van het negatieve uit te gaan. Toch werkt het niet bepaald mee als je omringt bent door mensen die vooral kijken naar de negatieve dingen. En dus continu zeuren over alles wat slecht gaat. Een reden dat ik ervoor gekozen heb op soms wat meer afstand te nemen van mensen met een negatieve mindset.

Wat levert een negatieve mindset je nu eigenlijk op?

In de loop der jaren heb ik aardig wat mensen leren kennen die het woord ‘positief’ schijnbaar niet kennen. Het enige wat ze de hele dag kunnen doen is klagen en het klagen dan ook nog eens benadrukken met nóg meer geklaag. Don’t know how they do it! En dan vraag ik mij toch af: hoe gelukkig ben je als het enige wat je kunt doen klagen is? Ik ben toch echt van mening dat je van alleen maar klagen echt niet gelukkiger wordt. Het levert je dus niets meer op dan nog meer negativiteit.

Jij bent de enige die jezelf gelukkig kan maken

Negativiteit heeft vaak een aanleiding, het komt ergens vandaan. Zo kan het zijn dat je ongelukkig bent door je werk, je relatie of gewoonweg door de verkeerde mindset. Ben jij iemand die de lat altijd zo hoog legt voor jezelf dat het eigenlijk een onrealistisch streven is? Leg de lat dan lager, zodat je het wel kunt behalen en daar positiviteit uit haalt. Kortom; vind de oorzaak en probeer er iets mee te doen waardoor je positiever in het leven komt te staan. Jij bent immers degene die zichzelf gelukkig kan maken, niemand anders.

Om die positiviteit door te zetten, vraag ik jou om in een reactie te laten weten waar jij vandaag dankbaar voor bent.

Volg:
Marjolein Egbers

De drijvende kracht achter Seeitasajourney.nl, dat is Marjolein. Haar creativiteit uit ze voornamelijk in woorden en fotografie. Schrijven is dan ook echt haar ding. Zo werkt ze als online content marketeer en heeft ze drie jaar lang haar eigen blog gehad.

Find me on: Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?