Wat als je geen pokerface hebt?

Sommige mensen hebben een super goede pokerface. Ik daarin tegen… Mensen kunnen bij mij vanaf 500 meter afstand zien wat ik ergens van denk of hoe ik mij erbij voel. Ik voel snel verschillende emoties opkomen en ben dan ook net een open boek. Dit is op z’n tijd erg fijn, maar soms lokt het vervelende discussies uit.

Mensen herkennen mij direct tussen alle babyfoto’s en hebben het altijd over mijn wenkbrauwen of over de blik die ik in mijn ogen heb. “Jouw gezicht spreek echt boekdelen!”, “Jij hebt echt geen pokerface!”, “Jij kan nooit een geheim verborgen houden!” Dat laatste is niet helemaal waar, dat lukt mij namelijk wel. Maar je snapt dat mij dat veel moeite kost.

Wenkbrauwen

Als ik denk, neejoh?! Dan zitten ongemerkt mijn wenkbrauwen al op mijn achterhoofd, echt superchill! NOT. Mijn wenkbrauwen zijn trouwens sowieso een grappig fenomeen… Ik heb van mezelf namelijk iets van 20 haartjes boven elk oog, ze noemen het geloof ik wenkbrauw. Deze haartjes zijn ook nog eens lichtblond. Afijn, neem je vergrootglas mee en je zult mijn wenkbrauwen vinden. Gelukkig bestaan er allerhande wenkbrauwproducten waarmee je wenkbrauwen weer on fleek zijn. Naja, on fleek? Ik ben al blij als ik mijn wenkbrauwen zo kan tekenen dat ik niet continu de “Ik-kijk-verbaast-maar-ben-het-niet-blik” heb! Maargoed.. daar ging deze blog niet over!

Gezichtsuitdrukking

Als mensen mij een verhaal vertellen, moet ik mij zo onwijs focussen op hoe ik kijk, waar mijn wenkbrauwen zich bevinden en of mijn mond wel normaal in de plooi blijft. Ik schijn nogal snel verbaast of zo te kijken dat ik al een andere mening heb gegeven zonder mijn mond te gebruiken. En dat is meestal erg vervelend…  alhoewel mijn mening in sommige gevallen wel meteen duidelijk is en dat scheelt mij vaak een hoop tijd. De mensen die dichtbij mij staan kunnen onderhand dan ook lezen en schrijven met mijn gezicht en weten precies wat ik bedoel. Ik ben blij dat die mensen dat kunnen, vaak snap ik mezelf namelijk niet. Dat is toch stiekem wel een groot voordeel.

Onbewust

Een nadeel is natuurlijk dat ik héél vaak ongevraagd en onbewust mijn mening geef. Echt superfijn! Niet echt… Als mensen van te voren aankondigen dat ze iets moeilijks gaan vertellen of mijn mening willen, dan probeer ik mijn wenkbrauwen, mond en de rest van mijn gezicht in de plooi te houden door heel serieus te kijken. De “ja-ik-luister-jemig-wat-erg-vertel-verder-blik”. Die ken je vast wel van anderen. Soms probeer ik dan maar aan wat anders te denken of aandachtig te kijken naar de ogen/wenkbrauwen van de gene die het verhaal verteld.

Geheimen

Een geheim bewaren is erg lastig, maar het gaat me steeds beter af! Als iemand het geheim raadt of dicht in de buurt zit, of misschien helemaal niet dan ga ik keihard lachen of ik overdrijf een andere emotie. Mocht de ander dan denken dat ze/hij in de goede buurt zit, begin ik nog harder te lachen! Geloof me, de ander denkt dan dat het goed is en laat je met rust. Superchill! hihi.

Vaak ben ik echt jaloers op mensen die een pokerface hebben. Mensen kunnen bij mij nog al eens onverwacht reageren in een gesprek. Vaak komt het er dan op neer dat ze denken mijn mening te weten door middel van mijn gezichtsuitdrukking. Leg dan nog maar eens uit dat je gezicht een eigen leven lijdt… Lastig!

Kun jij je gezicht goed in de plooi houden? Heb jij wel of geen pokerface?
Deel jouw tips hieronder, ik kan ze goed gebruiken!

Volg:
Ayla van den Akker

Ambitieus, humoristisch, een keiharde werker en recht voor zijn raap, dat is Ayla. Ze heeft altijd haar zaken op orde en is goed in het verwoorden van haar gedachten. Deze levensgenieter vindt het dan ook super leuk om artikelen te schrijven voor Seeitasajourney.nl.

Find me on: Web | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?